maanantai 30. joulukuuta 2013

Noël

 
Tänä vuonna jouluni oli erilainen, ihana ja ikimuistoinen. Jouluvalmistelut aloitimme jo hyvissä ajoin joulukuun alussa ja pian koittikin jo jouluaatto. Meille saapui perhettä jouluillalliselle ja yhteensä meitä oli koossa 10 henkeä. Söimme hyvin, nautimme toistemme seurasta, jaoimme lahjat ja katsoimme leffaa. Lisäksi olin yhteydessä Suomen perheeseen ja sukulaisiin. Tunnelma oli koko illan tosi mukava ja lämmin, vaikkei ollutkaan samanlaista joulufiilistä, kuin Suomessa.

Jouluvalot toivat valoa pimeyteen.


Ruokaostokset jouluaaton ja -päivän tarpeisiin!!


A table!


Oltiin oltu tosi kilttejä ;)



Sain paljon tosi kivoja ja mieluisia lahjoja, niin Suomesta, kuin host-perheeltäkin. Paketeista paljastui esimerkiksi vaatteita, koruja, leivontakirjoja ja hajuvesi. Kiitos tuhannesti muistamisesta kaikille paketin tai kirjeen lähettäneille <3


Jouluaaton juhlaseurue

Ranskalaiseen tapaan, jouluna syötiin tosi hyvin ja paljon. Erityisiä joulun perinneruokia täällä ei ole yhtä paljon kuin Suomessa, mutta yleensä pöydästä löytyy ainakin hanhenmaksaa ja simpukoita. Pöydässä istuttiin noin viisi tuntia jutellen sekä ruoasta ja juomasta nauttien. Kaikki oli niin hyvää!  Tässä jouluaaton herkullinen menu: 
 
Aperitiivina katkarapu-avokado cocktail


Alkupalana hanhenmaksalla täytetty briossi


Kalaruokana coquille Saint-Jacques eli simpukoita


Pääruokana pitkään haudutettua peurapaistia pastan kera


Juustoja


Hedelmäsalaattia


Jälkiruoaksi patesseriesta tilatut jäätelö-jouluhalot
 

Toivottavasti myös teillä kaikilla oli ihana ja rentouttava joulu!
Bisous <3


2 kommenttia: